EXPO DEFECTIO RE

JanaRoos

Als artiest kwam ik in 2024 naar buiten met de vruchten van mijn artistieke praktijk van de afgelopen drie jaar. Ik ontwikkelde een eigenzinnige modecollectie, ontwierp een lichtinstallatie en bracht een sprookjesachtig universum tot leven door samen te werken met andere kunstenaars. De rode draad is een zelfgeschreven verhaal over verlies, hoop en kracht.

Een verhaal dat deel is van mijn eigen leven.

Met ondersteuning van Stad Gent 

Ik toonde met 'Defectio Re' voor het eerst de processen en resultaten van het ontwerpen van kostuums, een lichtinstallatie, illustraties, video en fotografie. 

 

.Het proces mag ook gezien worden!

Een expo is vaak een moment om ‘eindresultaten’ te tonen. Maar wat ik jammer vind is dat je als publiek niks te zien krijgt van de soms jarenlange processen. Er ligt zoveel rijkheid in die processen en net daarom wil ik die zo graag delen met jullie. In deze expo geef ik een bijzondere inkijk in mijn manier van werken, waar ik ben gevallen en opgestaan, maar ook mijn zoeken en creëren binnen één concept. Eigenlijk toon ik eerlijk en kwetsbaar mijn creatief onderweg zijn.

Kunst zorgt voor verbinding!

Met deze expo zoek ik voor het eerst expliciet de verbinding op met iedereen die vecht met iets of om iets. Zelf heb ik ervaren hoe je in de duisternis vaak vecht met jezelf. Ik geloof dan ook dat het moedig is om dat gevecht aan te gaan. Het is pas door die pijn te delen met anderen dat er ook terug ruimte ontstaat voor schoonheid. Ik streef met mijn creaties naar verbinding zodat anderen ook voelen dat ze niet alleen zijn. 

Samen met jullie wou ik met deze expo onze verbeelding prikkelen zodat we vanuit verbinding (onzichtbare) kwetsbaarheden bespreekbaar kunnen maken.

Dankbaarheid vult mijn zijn. Het was een droom dat werkelijkheid mocht worden.

En deze droom kon enkel in vervulling gaan door deze te delen met jullie. 

Merci!

 

 

 

 

 

 

.