EXPO DEFECTIO RE

JanaRoos

Ik nodig je graag uit om kennis te maken met mijn eigenzinnige modecollectie, een lichtinstallatie en een sprookjesachtig universum. De rode draad is een zelfgeschreven verhaal over verlies, hoop en kracht. 

 

EXPO DEFECTIO RE 

Elk weekend van zaterdag 24/02 tem zondag 10/03 

--- 16u tem 20u ---

VERNISSAGE: Vrijdag 23/02 vanaf 18u - 20u 

  +19u = Live muziekoptreden... Op naar verwondering.

FINISSAGE: Zondag 10 maart vanaf 16u-20u

 

  LOCATION: Artspace Ontsteking: Chinastraat 1, 9000 Gent

 

PANELGESPREK - BLINKOUT VZW:  Zondag 3/03, 13u30-15u30 

Met steun van stad Gent.

 

JanaRoos EXPO

                         

Als artiest kom ik naar buiten met de vruchten van mijn artistieke praktijk van de afgelopen drie jaar. Ik ontwikkelde een eigenzinnige modecollectie, ontwierp een lichtinstallatie en bracht een sprookjesachtig universum tot leven door samen te werken met andere kunstenaars. De rode draad is een zelfgeschreven verhaal over verlies, hoop en kracht.
Een verhaal dat deel is van mijn eigen leven.

In mijn komende expo vertoon ik voor het eerst mijn manier van werken. Je kan deze expo bezoeken in het weekend in galerie Ontsteking in Gent van 23 februari t.e.m. 10 maart. Ik toon er de processen en resultaten van het ontwerpen van kostuums, een lichtinstallatie, illustraties, video en fotografie. 

.

janaroos

.

Het proces mag ook gezien worden!

Een expo is vaak een moment om ‘eindresultaten’ te tonen. Maar wat ik jammer vind is dat je als publiek niks te zien krijgt van de soms jarenlange processen. Er ligt zoveel rijkheid in die processen en net daarom wil ik die zo graag delen met jullie. In deze expo geef ik een bijzondere inkijk in mijn manier van werken, waar ik ben gevallen en opgestaan, maar ook mijn zoeken en creëren binnen één concept. Eigenlijk toon ik eerlijk en kwetsbaar mijn creatief onderweg zijn.

Kunst zorgt voor verbinding!

Met deze expo zoek ik voor het eerst expliciet de verbinding op met iedereen die vecht met iets of om iets. Zelf heb ik ervaren hoe je in de duisternis vaak vecht met jezelf. Ik geloof dan ook dat het moedig is om dat gevecht aan te gaan. Het is pas door die pijn te delen met anderen dat er ook terug ruimte ontstaat voor schoonheid. Ik streef met mijn creaties naar verbinding zodat anderen ook voelen dat ze niet alleen zijn. 

Samen met jullie wil ik in deze expo onze verbeelding prikkelen zodat we vanuit verbinding (onzichtbare) kwetsbaarheden bespreekbaar kunnen maken.

 

Wees allemaal van harte welkom! Ik kijk er naar uit jullie te ontvangen. :)

 

JanaRoos

 

.